Magda_lenia

Magda_lenia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Schrupać tuńczyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatka z tuńczyka podana na chrupiących waflach kukurydzianych GOOD FOOD.

Schrupać tuńczyka

Składniki:

Schrupać tuńczyka

 

  • paczka wafli extra cienkich kukurydzianych GOOD FOOD
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 średniej wielkości ogórek
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki nasion (w zależności od upodobania:słonecznika, sezamu, dyni)

Sposób przygotowania:

Schrupać tuńczyka
Kapustę pekińską pokroić w paski. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać wraz z jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną sałatkę wykładamy na wafle kukurydziane i posypujemy nasionami.

Tagi:

sosy dynia