pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Seler w płatkach migdałowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

seler z naszego ogródka inaczej

Seler w płatkach migdałowych

Składniki:

Seler w płatkach migdałowych

 

  • 1 seler korzeniowy,
  • 10 dag bułka tarta,
  • 10 dag płatki migdałowe,
  • sól, cukier, pieprz,
  • ocet 10 %,
  • 1 jajko surowe,
  • mąka pszenna,
  • kucharek przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Seler w płatkach migdałowych
Seler obieramy i kroimy w owalne plasterki o grubości 1-1,5cm. Wrzucamy do lekko osolonej i osłodzonej wody z domieszką octu i gotujemy 8 min. Bułkę tartą mieszamy z płatkami. Jajko roztrzepujemy i kilkoma kropli przyprawy Kucharek. Ugotowane selery maczamy w mące, następnie w jajku i panierce z bułki tartej i płatków. Smażymy na złoty kolor.