olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Seler w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Seler w postaci surówki na zimę, czy też przekąski na kolację przygotowywany jest w słoikach, a następnie zalewany zalewą.

Seler w zalewie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Seler w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Seler w zalewie
Z octu, wody, cukru, 2 łyżeczek soli, liści laurowych i ziela angielskiego robię zalewę, którą następnie gotuję przez 4 minuty. Zalewę odcedzam. Seler obieram, po czym ścieram go na tarce i obgotowuję wraz z pokrojoną w piórka cebulą w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie odcedzam seler, przekładam do szklanego naczynia i zalewam przygotowaną zalewą. Całość pozostawiam na godzinę. Po upływie 60 minut seler nakładam do słoików, zakręcam je, po czym pasteryzuję.
Seler w zalewie
Z octu, wody, cukru, 2 łyżeczek soli, liści laurowych i ziela angielskiego robię zalewę, którą następnie gotuję przez 4 minuty.
Seler w zalewie
Następnie odcedzam seler, przekładam do szklanego naczynia i zalewam przygotowaną zalewą.
Seler w zalewie
Seler przekładam do słoików i częściowo zalewam.

Tagi:

seler