pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Selerowo-marchewkowy krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 3/5 głosów: 9

Pyszna zupka na obiadokolację. Dobrze wyczuwalna nuta curry nadaje smaku. Świetnie smakuje z kroplą naturalnego jogurtu. Można podawać z grzanką.

Selerowo-marchewkowy krem

Składniki:

Selerowo-marchewkowy krem

Zupa krem jarzynowa

Sposób przygotowania:

Selerowo-marchewkowy krem
Selera obieramy kroimy na mniejsze części, zalewamy wodą. Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do selera. Cebule obieramy, opiekamy na gazie potem dodajemy do pozostałych warzyw gotujemy do miękkości.

Kiedy warzywa będą miękkie wyjmujemy cebule, a resztę blendujemy na gładki krem i doprawiamy solą, pieprzem, curry i odrobiną papryki. Teraz wrzucamy włoszczyznę, gotujemy aż będzie średnio miękka.

Blendujemy, ale tylko delikatnie aby były wyczuwalne małe kawałki warzyw.

Podajemy z jogurtem, ziołami i grzanką.

Tagi:

zupa zupa krem