Sposób przygotowania:
Selerowo-marchewkowy krem
Selera obieramy kroimy na mniejsze części, zalewamy wodą. Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do selera. Cebule obieramy, opiekamy na gazie potem dodajemy do pozostałych warzyw gotujemy do miękkości.
Kiedy warzywa będą miękkie wyjmujemy cebule, a resztę blendujemy na gładki krem i doprawiamy solą, pieprzem, curry i odrobiną papryki. Teraz wrzucamy włoszczyznę, gotujemy aż będzie średnio miękka.
Blendujemy, ale tylko delikatnie aby były wyczuwalne małe kawałki warzyw.
Podajemy z jogurtem, ziołami i grzanką.
Kiedy warzywa będą miękkie wyjmujemy cebule, a resztę blendujemy na gładki krem i doprawiamy solą, pieprzem, curry i odrobiną papryki. Teraz wrzucamy włoszczyznę, gotujemy aż będzie średnio miękka.
Blendujemy, ale tylko delikatnie aby były wyczuwalne małe kawałki warzyw.
Podajemy z jogurtem, ziołami i grzanką.