Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
Marchewkę, selera i cebulę pokroić w niedużą kostkę. W garnku rozgrzać masło klarowane. Dodać cebulę i smażyć aż zrobi się szklista. Następnie dodać pokrojoną marchewkę i selera. Wszystkie warzywa smażyć razem ok 10 minut. Potem zalać bulionem.
Dodać słodką paprykę i tymianek. Garnek przykryć i gotować aż warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa już się ugotują zestawić garnek z ognia, wlać mleko. Wszystko zmiksować na gładki krem. Gdyby zupa była za gęsta dolać nieco bulionu.
Gotową zupkę krem podawać z grzankami.
Dodać słodką paprykę i tymianek. Garnek przykryć i gotować aż warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa już się ugotują zestawić garnek z ognia, wlać mleko. Wszystko zmiksować na gładki krem. Gdyby zupa była za gęsta dolać nieco bulionu.
Gotową zupkę krem podawać z grzankami.
SylaUla