Sposób przygotowania:
zupa krem z marchewki i suszonych moreli
• morele moczyć w gorącej wodzie przez kilka godzin,
• imbir obrać, pokroić w kostkę, chwilę smażyć na oliwie,
• marchew obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę dodać do imbiru, jeszcze chwilę smażyć,
• dodać morele, razem z wodą z moczenia i wodą, gotować przez 20 min,
• zmiksować całość, dodać sól, gałkę muszkatołową, chili i śmietanę, chwilę gotować,
• przelać do miseczek udekorować kwiatkami
• imbir obrać, pokroić w kostkę, chwilę smażyć na oliwie,
• marchew obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę dodać do imbiru, jeszcze chwilę smażyć,
• dodać morele, razem z wodą z moczenia i wodą, gotować przez 20 min,
• zmiksować całość, dodać sól, gałkę muszkatołową, chili i śmietanę, chwilę gotować,
• przelać do miseczek udekorować kwiatkami
wedith1
msewka
Sarenka
pchelka79