Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchewki i pomarańczyEtap 1:
Marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę lub talarki, seler i cebulę pokroić w kostkę. Na maśle klarowanym podsmażyć warzywa aż zmiękną.
Etap 2:
Podlać bulionem drobiowym i wlać wyciśnięty sok z pomarańczy. Płyn powinien przykryć warzywa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Całość gotować ok. 20-30 minut.
Etap 3:
Zmiksować blenderem. Ponownie podgotować.
Etap 4:
Kromki chleba pokroić w kostkę, wrzucać na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Smażyć na złoty kolor.
Etap 5:
Zupę podawać na ciepło posypaną grzankami i natką pietruszki.
Magdalena88
SylaUla
niezły kąsek