Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Selery nadziewne sałatką z mięsa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

znane warzywo nie typowo podane

Selery nadziewne sałatką z mięsa

Składniki:

Selery nadziewne sałatką z mięsa

 

  • 4 średnie selery
  • sól
  • sok z cytryny
  • 10 dag jabłek
  • 30 dag resztek pieczeni, wędlin, drobiu itp.
  • 5 dag grzybów marynowanych lub korniszonów co wolicie
  • sól
  • pieprz
  • 1/8 l majonezu
  • 1 łyża siekanej zieleniny

Sposób przygotowania:

Selery nadziewne sałatką z mięsa
Selery umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, obrać, przekroić na połówki, wydrążyć w nich zagłębienia i skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać i razem z mięsem, marynowanymi grzybami lub korniszonami i miąższem z selerów posiekać, dodać do smaku sól, pieprz, wymieszać dokładnie z majonezem. Nakładać nadzieniem połówki selerów i układać na sałacie, posypać posiekaną zieleniną.