marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ser domowy z kminkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Twaróg wypakować i pokruszyć w misce,dodając kminek i łyżeczkę soli.Wymieszać.Tłuszcz rozgrzać na patelni,wrzucić ser z kminkiem.Przesmażyć.

Ser domowy z kminkiem.

Składniki:

Ser domowy z kminkiem.

 

  • Pół kilo twarogu półtłustego,
  • kminek,
  • tłuszcz do smażenia,najlepiej masło,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Ser domowy z kminkiem.
Twaróg wypakować i pokruszyć w misce,dodając torebkę kminku
całego lub mielonego i łyżeczkę soli.Wymieszać całość,a masło roz
-puścić na patelni,wrzucić zmieszany z kminkiem i solą twaróg i przesmażyć.Jak się serek zrumieni lekko,zdjąć patelnię z ognia,a
ser łyżkami przełożyć na głęboki talerz,wystudzić.Wstawić do lodówki jak zupełnie ostygnie.Po kilku godzinach 2-3 można serek
spożywać,a nawet następnego dnia na śniadanie.