Sposób przygotowania:
Ser po gruzińsku
Ser kroimy w plastry grubości ok 1-1,5 cm i układamy na półmiskach (mnie wyszły 3 takie jak na zdjęciu). Składniki zalewy dokładnie mieszamy, zalewamy nią ser i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia ser osączamy z zalewy.
Majonez mieszamy dokładnie ze śmietaną, sosem sojowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tak przygotowanym sosem zalewamy ser ułożony na półmiskach.
Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy.
Ogórkami, cebulą i natką pietruszki posypujemy ser w sosie i dostawiamy na godzinę do lodówki.
Smacznego :)
Następnego dnia ser osączamy z zalewy.
Majonez mieszamy dokładnie ze śmietaną, sosem sojowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tak przygotowanym sosem zalewamy ser ułożony na półmiskach.
Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy.
Ogórkami, cebulą i natką pietruszki posypujemy ser w sosie i dostawiamy na godzinę do lodówki.
Smacznego :)