madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Serca drobiowe w sosie jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z serc drobiowych w sosie z jogurtem greckim i szczypiorkiem dla złamania smaku, najlepiej podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Serca drobiowe w sosie jogurtowym

Składniki:

Serca drobiowe w sosie jogurtowym

 

  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • 1 kg serc drobiowych
  • 1 kostka rosołowa
  • 400 g jogurtu greckiego
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka maki pszennej

Sposób przygotowania:

Serca drobiowe w sosie jogurtowym

ETAP 1:

Serca drobiowe w sosie jogurtowym
Pokrojoną w piórka cebulę kroimy w piórka

Obieramy cebulę i kroimy ją w piórka a następnie szklimy na oleju.

ETAP 2:

Serca drobiowe w sosie jogurtowym
Do serc z cebulą dodajemy kostkę rosołową

Do zeszklonej cebuli dodajemy serca drobiowe, wcześniej umyte i przekrojone na pół.

Serca puszczą soki wtedy dodajemy kostkę rosołową i smażymy do momentu aż zaczną się rumienić, wtedy przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody.

Dusimy do miękkości.

ETAP 3:

Serca drobiowe w sosie jogurtowym
Jogurt grecki mieszamy z mąką pszenną i sosem

Gdy serduszka będą miękkie w pojemniku mieszamy jogurt typu greckiego z mąką i trochę wody oraz z pól szklanki wywaru z serc.

Wlewamy do garnka cały czas mieszając i podgrzewamy do momentu aż zacznie si gotować wtedy zdejmujemy z ognia.

ETAP 4:

Serca drobiowe w sosie jogurtowym
Gulasz z serc drobiowych przyprawiamy do smaku

Gulasz przyprawiamy do smaku solą , mielonym czarnym pieprzem oraz granulowanym czosnkiem. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek.

Tagi:

danie podroby