Sposób przygotowania:
Serca drobiowe w sosie jogurtowymETAP 1:
Obieramy cebulę i kroimy ją w piórka a następnie szklimy na oleju.
ETAP 2:
Do zeszklonej cebuli dodajemy serca drobiowe, wcześniej umyte i przekrojone na pół.
Serca puszczą soki wtedy dodajemy kostkę rosołową i smażymy do momentu aż zaczną się rumienić, wtedy przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody.
Dusimy do miękkości.
ETAP 3:
Gdy serduszka będą miękkie w pojemniku mieszamy jogurt typu greckiego z mąką i trochę wody oraz z pól szklanki wywaru z serc.
Wlewamy do garnka cały czas mieszając i podgrzewamy do momentu aż zacznie si gotować wtedy zdejmujemy z ognia.
ETAP 4:
Gulasz przyprawiamy do smaku solą , mielonym czarnym pieprzem oraz granulowanym czosnkiem. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek.