Sposób przygotowania:
Serca drobiowe w sosie jogurtowymETAP 1:
![Serca drobiowe w sosie jogurtowym Serca drobiowe w sosie jogurtowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/serca-drobiowe-w-sosie-jogurtowym-457399.jpg)
Obieramy cebulę i kroimy ją w piórka a następnie szklimy na oleju.
ETAP 2:
![Serca drobiowe w sosie jogurtowym Serca drobiowe w sosie jogurtowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/serca-drobiowe-w-sosie-jogurtowym-457401.jpg)
Do zeszklonej cebuli dodajemy serca drobiowe, wcześniej umyte i przekrojone na pół.
Serca puszczą soki wtedy dodajemy kostkę rosołową i smażymy do momentu aż zaczną się rumienić, wtedy przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody.
Dusimy do miękkości.
ETAP 3:
![Serca drobiowe w sosie jogurtowym Serca drobiowe w sosie jogurtowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/serca-drobiowe-w-sosie-jogurtowym-457402.jpg)
Gdy serduszka będą miękkie w pojemniku mieszamy jogurt typu greckiego z mąką i trochę wody oraz z pól szklanki wywaru z serc.
Wlewamy do garnka cały czas mieszając i podgrzewamy do momentu aż zacznie si gotować wtedy zdejmujemy z ognia.
ETAP 4:
![Serca drobiowe w sosie jogurtowym Serca drobiowe w sosie jogurtowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/serca-drobiowe-w-sosie-jogurtowym-457403.jpg)
Gulasz przyprawiamy do smaku solą , mielonym czarnym pieprzem oraz granulowanym czosnkiem. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek.