Sposób przygotowania:
Gulasz z serc drobiowych w sosie śmietanowo-grzybo
Serca drobiowe kroimy na pół, oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Masło rozpuszczamy na patelni, dolewamy oliwę i przesmażamy na niej pokrojone w piórka szalotki, posiekany czosnek, pokrojony w plasterki seler i pokrojone serduszka – smażymy około 5 minut. Po tym czasie do serduszek wlewamy sos sojowy, bulion, koniak, dodajemy pokrojone w paski boczniaki i dusimy serduszka około 30 -45 minut ( w zależności od tego jak miękkie serduszka chcemy mieć ).
Kiedy serduszka zmiękną, a część sosu odparuje do sosu dodajemy posiekane listki lubczyku, wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze z2-3 minuty.
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy je na złoty kolor. Gulasz serwujemy z grillowaną bagietką.
Smacznego
Masło rozpuszczamy na patelni, dolewamy oliwę i przesmażamy na niej pokrojone w piórka szalotki, posiekany czosnek, pokrojony w plasterki seler i pokrojone serduszka – smażymy około 5 minut. Po tym czasie do serduszek wlewamy sos sojowy, bulion, koniak, dodajemy pokrojone w paski boczniaki i dusimy serduszka około 30 -45 minut ( w zależności od tego jak miękkie serduszka chcemy mieć ).
Kiedy serduszka zmiękną, a część sosu odparuje do sosu dodajemy posiekane listki lubczyku, wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze z2-3 minuty.
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy je na złoty kolor. Gulasz serwujemy z grillowaną bagietką.
Smacznego
smokii