paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Gulasz z serduszek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz na drobiowych serduszkach z czerwoną papryką, pieczarkami i pomidorami. Pyszne i tanie danie.

Gulasz z serduszek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z serduszek

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serduszek
Serduszka oczyścić z żyłek i błonki, opłukać i pokroić. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach a pieczarki pokroić w plastry. Marchew i cebulę podsmażyć na roztopionym maśle. Do podsmażonych warzyw dodać serduszka i dalej smażyć. Przełożyć serca z marchwią i cebulą do rondla i zalać wodą, zagotować. Dodać do serc pomidory z puszki i gotować 15 minut. Następnie wrzucić pieczarki z papryką, gotować do miękkości papryki. Na koniec wsypać posiekany koper i doprawić gulasz do smaku. 
Gulasz z serduszek
Marchew i cebulę podsmażyć na roztopionym maśle.
Gulasz z serduszek
Do podsmażonych warzyw dodać serduszka i dalej smażyć.
Gulasz z serduszek
Następnie wrzucić pieczarki z papryką, gotować do miękkości papryki.
Gulasz z serduszek
Na koniec wsypać posiekany koper i doprawić gulasz do smaku.