Sposób przygotowania:
Pomidorowa jarzynówka z sercem
Zalej serca niewielką ilością wody, zagotuj. Po krótkim obgotowaniu odlej wodę z gotowania. Obierz włoszczyzną. Do serc dodaj włoszczyznę, tymianek i pieprz po czym zalej 1 i 1/2 litrem wody. Posól lekko i gotuj do miękkości. Przelej bulion przez sito do garnka. Dodaj drobno pokrojone warzywa, koncentrat pomidorowy i bazylię. Na łyżce oleju zeszklij pokrojonego w półplasterki pora. Przesmaż kilka minut po czym posyp mąką Po kilku minutach smażenia z mąką dodaj pora d zupy. Dopraw zupę solą, pieprzem i chilli do smaku. Pozostaw ją na małym ogniu około 5 minut. Obierz serca z żyłek i pokrój na plasterki. Podawaj porcje zupy posypane plasterkami mięsa i udekorowane pietruszką.