gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Serca drobiowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serca drobiowe z warzywami w sosie podaję z ziemniakami jako danie główne na obiad. Polecam, danie jest pyszne.

Serca drobiowe z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serca drobiowe z warzywami

 

  • 400 gram serc drobiowych
  • 2 szklanki wody
  • 1 kostka warzywna (rosół warzywny)
  • 1/2 mniejszego pora
  • 1 cebula
  • 350 gram cukinii
  • sól
  • pieprz
  • 80 ml śmietanki 12%
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Serca drobiowe z warzywami
Serca dokładnie płuczemy i przekrawamy wzdłuż, po czym przekładamy do głębszej patelni. Wlewamy wodę, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy ok. 30 minut. Por drobno kroimy i dodajemy do serc. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię również obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko razem dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa i serca będą miękkie (co jakiś czas mieszamy). Na koniec danie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszamy. Podajemy z ziemniakami.
Serca drobiowe z warzywami
Serca dokładnie płuczemy i przekrawamy wzdłuż, po czym przekładamy do głębszej patelni.
Serca drobiowe z warzywami
Por drobno kroimy i dodajemy do serc....
Serca drobiowe z warzywami
Cukinię również obieramy i kroimy w kostkę.
Serca drobiowe z warzywami
Na koniec danie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką.

Tagi:

cukinia