Sposób przygotowania:
Gulasz podrobowy wg Zbysia
Żołądki i serca należy oczyścić z żyłek i nadmiaru tłuszczu. Dokładnie umyć i pokroić, serduszka na połowę, po przekrojeniu wypłukać pod bieżącą wodą. Żołądki pokroić w paski. Warzywa umyć , obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozpuścić połowę tłuszczu, poddusić żołądki, następnie przełożyć je do garnka , dołożyć drugą połowę planty ,obsmażyć serca razem z cebulą i dodać do żołądków,zalać gorącą wodą, około 1,5 litra , dodać przyprawy , marchew, pietruszkę , selera i czosnek pokrojony w plasterki.
Gotować na wolnym ogniu około 90 minut. Na koniec posolić do smaku, i dodać świeżo zmielonego pieprzu. Podać z ziemniakami lub pieczywem.
Na patelni rozpuścić połowę tłuszczu, poddusić żołądki, następnie przełożyć je do garnka , dołożyć drugą połowę planty ,obsmażyć serca razem z cebulą i dodać do żołądków,zalać gorącą wodą, około 1,5 litra , dodać przyprawy , marchew, pietruszkę , selera i czosnek pokrojony w plasterki.
Gotować na wolnym ogniu około 90 minut. Na koniec posolić do smaku, i dodać świeżo zmielonego pieprzu. Podać z ziemniakami lub pieczywem.
edytaha
Chętnie się podłączę do tego rondelka :))
zbysiowa
Następnym razem Edytko, po tym zostało tylko zdjęcie hahahaaa
edytaha
No jasne, rozdrażnić i zostawić... eeeech :P
zbysiowa
Hahhahaaa:))
evita0007
zbysiowa
No czasem Mu coś wyjdzie hihi:)) Dzięki Ewuniu, następnym razem się z Wami podzielę:))
Bahus
jaNina
misia5
zbysiowa
Nastepnym razem kochana, po tym zostało już tylko wspomnienie...a nie i fotka;)))