zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Gulasz podrobowy wg Zbysia

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Gulasz podrobowy z żołądków i serc drobiowych to jedno z tych dań, które przygotowuje mój połówek...

Gulasz podrobowy wg Zbysia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz podrobowy wg Zbysia

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz podrobowy wg Zbysia
Żołądki i serca należy oczyścić z żyłek i nadmiaru tłuszczu. Dokładnie umyć i pokroić, serduszka na połowę, po przekrojeniu wypłukać pod bieżącą wodą. Żołądki pokroić w paski. Warzywa umyć , obrać i pokroić w kostkę.



Na patelni rozpuścić połowę tłuszczu, poddusić żołądki, następnie przełożyć je do garnka , dołożyć drugą połowę planty ,obsmażyć serca razem z cebulą i dodać do żołądków,zalać gorącą wodą, około 1,5 litra , dodać przyprawy , marchew, pietruszkę , selera i czosnek pokrojony w plasterki.



Gotować na wolnym ogniu około 90 minut. Na koniec posolić do smaku, i dodać świeżo zmielonego pieprzu. Podać z ziemniakami lub pieczywem.
Gulasz podrobowy wg Zbysia
Żołądki i serca należy oczyścić z żyłek i nadmiaru tłuszczu. Dokładnie umyć i pokroić, serduszka na połowę, po przekrojeniu wypłukać pod bieżącą wodą. Żołądki pokroić w paski
Gulasz podrobowy wg Zbysia
Warzywa umyć i pokroić w kostkę, czosnek w plasterki
Gulasz podrobowy wg Zbysia
Na patelni rozpuścić połowę tłuszczu, poddusić żołądki, następnie przełożyć je do garnka , dołożyć drugą połowę planty ,obsmażyć serca razem z cebulą i dodać do żołądków
Gulasz podrobowy wg Zbysia
zalać gorącą wodą, około 1,5 litra , dodać przyprawy , marchew, pietruszkę , selera i czosnek pokrojony w plasterki. Gotować na wolnym ogniu około 90 minut.