Sposób przygotowania:
Serca pomarańczowe
Pomarańczę zmiksować.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajko, dokładnie wymieszać.
Dodać zmiksowaną pomarańczę i skórkę otartą ze sparzonego owocu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do ciasta. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Foremkę natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Gotowe serduszka lekko przestudzić w foremkach, wyjąć, przełożyć na deskę kuchenną.
Polewę czekoladową grubo posiekać, stopić w kąpieli wodnej na niewielkim ogniu.
Serduszka posmarować polewą, ozdobić wg uznania.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajko, dokładnie wymieszać.
Dodać zmiksowaną pomarańczę i skórkę otartą ze sparzonego owocu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do ciasta. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Foremkę natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Gotowe serduszka lekko przestudzić w foremkach, wyjąć, przełożyć na deskę kuchenną.
Polewę czekoladową grubo posiekać, stopić w kąpieli wodnej na niewielkim ogniu.
Serduszka posmarować polewą, ozdobić wg uznania.