lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Serce pełne bakali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Specjale ciasto dla specjalnych gości czyli moi znajomi przyjdą na ciacho którego jeszcze nie jedli, postanowiłam ich zaskoczyć.

Serce pełne bakali Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serce pełne bakali

 

  • 115 g wiórek kokosowych
  • 190 g mąki pszennej
  • 200 g cukru + 2 łyżki cukru waniliowego
  • 300 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao

 

  • Dodatkowo:

 

  • migdały płatki 100 gram
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 2 łyżki mleka

 

Sposób przygotowania:

Serce pełne bakali
1. Odmierzamy składniki, jak w przepisie podano . 2. Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypałam do miski. 3. Dodałam kokos i cukier. 4. Zalałam mlekiem i wymieszałam . 5. Przygotowujemy blaszkę , smarujemy ją margaryna i obsypujemy mąką . 6. 1/3 ciasta przelewamy do formy .7. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mieszamy. 8. Przełożyłam ciasto z kakao tak aby zakryło górę. 9.Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni 10. Forma moja miała 21 cm . 11. Orzechy i migdały prażymy na patelni do zarumienienia. 12. Rozpuszczamy czekoladę dodajemy mleko i bakalie uprażone. 13. Nakładamy czekoladę z bakaliami na ciasto . 14. Pyszne i robi wrażenie polecam .
Serce pełne bakali
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypałam do miski.
Serce pełne bakali
Dodałam kokos i cukier. Zalałam mlekiem i wymieszałam .
Serce pełne bakali
1/3 ciasta przelewamy do formy , wysmarowaną margaryną i obsypaną mąką
Serce pełne bakali
Do reszty ciasta dodałam kakao ,wymieszałam przelożyłam na jasne ciasto.

Tagi:

czekolada