Sposób przygotowania:
Wyśmienite ciasto z orzechami
Należy przygotować niezbędne składniki na ciasto, następnie przygotowuję w garnuszku mleka, w którym mieszam 1 łyżkę mąki pszennej. W szerokim garnku gotuję 2 szklanki mleka z 4 łyżkami cukru. Gdy mleko się zagotuje to wówczas wlewam budyń i gotuję na wolnym ogniu, mieszam cały czas. Zdejmuję z palnika i studzę w kąpieli wodnej. W dalszej kolejności w mące robię wgłębienie, siekam margarynę i dodaję cukier, dodaję miód, wbijam wcześniej sparzone jaja, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cukier waniliowy i zagniatam ciasto z podanych składników. Ciasto dzielę na dwie równe części. Formę wykładam papierem do pieczenia i jedną część ciasta wykładam do formy, wyrównuję, wstawić do pieczenia do gorącego piekarnika. Piekę w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. W dalszej kolejności łuskam orzechy włoskie, siekam je w przekładam do rondelka, dodaję margarynę, miód i cukier, zagotować masę. Zdjąć z palnika i ostudzić. Z drugą częścią ciasta robimy podobnie, wykładamy je na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i rozsmarowuję na cieście masę orzechową i wstawiam do piekarnika. Piekę w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Następnie do budyniu ostudzonego dodaję masło i miksuję razem na puszysty krem. Wystudzić oba placki, na pierwszy wyłożyć konfiturę Gdy oba placki ostygną można złożyć ciasto. Pierwszy placek przeciąć poziomo na dwie części, następnie wyłożyć na pierwszą część masę krówkową, przykryć drugim płatem ciasta, na to wyłożyć konfiturę, na nią krem a na końcu placek z orzechami. Wstawić do lodówki.