Sposób przygotowania:
Ciasto a la pszczółka z orzechami
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodając szczyptę soli. Dodać cukier, dalej ubijać, następnie dodać żółtka, dalej ubijać . Na końcu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia, i orzechy, lekko wymieszać. Uwaga: Jest to porcja na 4 placki, na każdy placek bierzemy wszystko po 3 , tz. 3 jajka, 3 łyżki cukru,1/2 szklanki mielonych orzechów, 3 łyżki maki i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Najlepiej piec każdy placek osobno Blaszkę o wymiarach 28x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, piec 180 st C około 20 min.. Zagotować mleko, dodać masło, cukier waniliowy i rozmieszany w 1.5 szklance zimnego mleka budyń, wszystko razem zagotować. Gotowy placek ułożyć w blaszce, nasączyć, wylać ugotowany budyń ,lekko przestudzić(budyń podzielić tak żeby starczyło na wszystkie placki.)lekko posmarować kremem ze słoiczka. Następnie postępujemy tak ze wszystkimi plackami. Wierzch posmarować kremem, posypać posiekanymi orzechami. Smacznego.
Natala1210
jovi
Trzosik
Netka
Irena_m
cherry
Pablito
Weronka
mycha
anullka7
Anula
Senqa
mirkakropka
tosica123
kasiular