Sposób przygotowania:
Serce z marcepanem
Drożdże ucieram z łyżką cukru pudru, łyżką mąki i 2 łyżkami ciepłego mleka, przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na 10 minut. Do miski przesiewam pozostałą mąkę. Jajka ucieram z resztą cukru pudru i cukrem waniliowym, wlewam masę do maki, dodaję olej, wyrośnięty zaczyn i tyle mleka, by zagnieść elastyczne ciasto. Wyrabiam je chwilę, po czym przekładam do miski, przykrywam i odstawiam na pół godziny do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, rozwałkowuję z ciasta placek grubości 1,5 cm, dzielę go na paski szerokości 3 cm. Z marcepana przygotowuję długie, cienkie- średnicy ok. 0,5 cm-wałeczki , układam na paskach ciasta, jak na zdjęciu. Sklejam paski ciasta z marcepanem w środku, po czym z tak powstałych ruloników formuję serca. Każde serce smaruję ciepłym mlekiem, piekę ok. 20 minut w temperaturze 185 stopni C.