natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Serduszka serowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka są pyszne! Polecam :)

Serduszka serowe.

Składniki:

Serduszka serowe.

 

  • 25 dag. twarogu
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • pół paczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Serduszka serowe.
Twaróg przemielić przez maszynkę, dodać cukier, mleko, śmietanę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. To wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Wałkować na grubość 0,5 cm. i wycinać foremką serduszka. Blachę posypać mąką i układać na niej wycięte serduszka. Przed włożeniem do piekarnika wycięte serduszka posmarować rozbitym białkiem, posypać cukrem i piec w temperaturze 180’C na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka