Sposób przygotowania:
Serduszka walentynkowe
Jajka ubić z cukrem, a następnie dodać cukier waniliowy, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a na końcu połączyć z olejem i wodą, cały czas ucierając mikserem.
Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodać kakao i aromat kawowy, a do drugiej aromat waniliowy lub dowolny i wymieszać, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną dużej formy, najpierw białą część ciasta, a potem ciemną.
Tak przygotowane ciasto piec około 30 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto przestudzić, a później wykrawać z niego foremką serca i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady.
Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodać kakao i aromat kawowy, a do drugiej aromat waniliowy lub dowolny i wymieszać, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną dużej formy, najpierw białą część ciasta, a potem ciemną.
Tak przygotowane ciasto piec około 30 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto przestudzić, a później wykrawać z niego foremką serca i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady.