Sposób przygotowania:
Serduszka z biszkoptu
1. ubijamy białka na sztywną piane, dodajemy cukry i cały czas ubijając po 1 zółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy.
2. Ciastem wypełniamy formę w serduszka i pieczemy 20 minut w temp. 1820 stopni. Upieczone serduszka polewamy lukrem i od razu posypujemy serduszka posypką, dopóki ukier nie zestygnie.
Zamiast lukru możemy tez użyć polewy czekoladowej i posypać orzechami.
2. Ciastem wypełniamy formę w serduszka i pieczemy 20 minut w temp. 1820 stopni. Upieczone serduszka polewamy lukrem i od razu posypujemy serduszka posypką, dopóki ukier nie zestygnie.
Zamiast lukru możemy tez użyć polewy czekoladowej i posypać orzechami.