EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Serduszka z biszkoptu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne biszkopciki. Smaczne i proste.

Serduszka z biszkoptu

Składniki:

Serduszka z biszkoptu

 

  • 2 jajka
  • 1/2 szkl cukru
  • 2/3 szkl mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • lukier i posypka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Serduszka z biszkoptu
1. ubijamy białka na sztywną piane, dodajemy cukry i cały czas ubijając po 1 zółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy.
2. Ciastem wypełniamy formę w serduszka i pieczemy 20 minut w temp. 1820 stopni. Upieczone serduszka polewamy lukrem i od razu posypujemy serduszka posypką, dopóki ukier nie zestygnie.

Zamiast lukru możemy tez użyć polewy czekoladowej i posypać orzechami.