Sposób przygotowania:
Piernikowe serca z kardamonem
Masło rozpuszczamy i studzimy. Do miski wsypujemy odmierzoną mąkę pszenną i żytnią, wbijamy jajka, dosypujemy cukier, kardamon, przyprawę do piernika, sodę oraz kakao.
Wlewamy masło i miód. Wyrabiamy ciasto i wstawiamy do lodówki na noc.
Dobrze schłodzone wałkujemy na grubość 5 mm. Foremką wycinamy serca. Ich ilość zależy od wielkości ciastek. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
Ostudzone pierniczki dekorujemy roztopioną czekoladą.
Wlewamy masło i miód. Wyrabiamy ciasto i wstawiamy do lodówki na noc.
Dobrze schłodzone wałkujemy na grubość 5 mm. Foremką wycinamy serca. Ich ilość zależy od wielkości ciastek. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
Ostudzone pierniczki dekorujemy roztopioną czekoladą.
gosiapiotrek23
Czekoladka 2