Sposób przygotowania:
Torcik lodowy z owocami
Do metalowej miski wbij jajka i lekko je podbij, kiedy masa zbieleje przestaw miskę na garnek z wrzącą wodą i dodaj do niej 50g cukru pudru, całość ubijaj do momentu aż piana będzie gęsta i gorąca.
W między czasie (kiedy masa jajowa stygnie) ubij śmietankę z pozostałym cukrem, a kiedy będzie sztywna dodaj do masy jajowej i delikatnie połącz.
Na dno metalowych pierścieni włóż krążki ciasta biszkoptowego i wyłóż na nie porcje masy, po wyrównaniu powierzchni torcików wstaw je do zamrażarki na 6 godzin.
Po tym czasie wyjmij gotowe lody z forem i udekoruj bitą śmietaną, podawaj ze świeżymi owocami.
W między czasie (kiedy masa jajowa stygnie) ubij śmietankę z pozostałym cukrem, a kiedy będzie sztywna dodaj do masy jajowej i delikatnie połącz.
Na dno metalowych pierścieni włóż krążki ciasta biszkoptowego i wyłóż na nie porcje masy, po wyrównaniu powierzchni torcików wstaw je do zamrażarki na 6 godzin.
Po tym czasie wyjmij gotowe lody z forem i udekoruj bitą śmietaną, podawaj ze świeżymi owocami.