Sposób przygotowania:
Serek topiony ze szczypiorkiemGliwienie

Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Posypujemy solą i sodą, mieszamy i przykrywamy pokrywką lub talerzem. Zostawiamy na 24 godziny w kuchni na blacie.
Gotowanie

W większym garnku zagotowujemy wodę i wstawiamy do niego naczynie z serem. Cały czas mieszając, roztapiamy ser.
Szczypior

Umyty i osuszony szczypiorek drobno kroimy i dodajemy do gorącego sera. Jeszcze minutę podgrzewamy, ciągle mieszając.
Stygnięcie

Ser przelewamy do naczynia i na wierzch kładziemy folię dotykając sera, by nie powstał na powierzchni korzuch. Studzimy, zdejmujemy folię i dalej przechowujemy w lodówce.
robaczek
demisec
WWWiola
Dziękuję, my też bardzo go lubimy.
ciasteczka
Szeptucha
WWWiola
Fakt, trochę czuć, dlatego stoi przykryty😁 Po dodaniu żółtka ser robi się twardszy po wystygnięciu. Ten da się łatwo rozsmarować w temp pokojowej.