Sposób przygotowania:
Warzywne leczo z kuskusem
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Papryki i cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w duże kawałki. Cukinię kroimy w dużą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, paprykę i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy cukinię i przesmażamy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i zagotowujemy.
W międzyczasie pieczarki czyścimy i kroimy w dużą kostkę, przekładamy na patelnię z warzywami. Do ugotowanego lecza wsypujemy kuskus i gotujemy razem przez chwilę. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, paprykę i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy cukinię i przesmażamy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i zagotowujemy.
W międzyczasie pieczarki czyścimy i kroimy w dużą kostkę, przekładamy na patelnię z warzywami. Do ugotowanego lecza wsypujemy kuskus i gotujemy razem przez chwilę. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.