kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1046]

Warzywne leczo z kuskusem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne i kolorowe leczo. Głównymi składnikami leczą są papryka, cukinia, pieczarki i kuskus. Polecam.

Warzywne leczo z kuskusem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywne leczo z kuskusem

 

Sposób przygotowania:

Warzywne leczo z kuskusem
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Papryki i cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w duże kawałki. Cukinię kroimy w dużą kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, paprykę i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy cukinię i przesmażamy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i zagotowujemy.

W międzyczasie pieczarki czyścimy i kroimy w dużą kostkę, przekładamy na patelnię z warzywami. Do ugotowanego lecza wsypujemy kuskus i gotujemy razem przez chwilę. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.
Warzywne leczo z kuskusem
Umyte i osuszone z wody papryki kroimy w dużą kostkę.
Warzywne leczo z kuskusem
Umytą i osuszoną cukinię kroimy razem ze skórką.
Warzywne leczo z kuskusem
Do rozgrzanego na patelni oleju wkładamy cebulę i czosnek.
Warzywne leczo z kuskusem
Następnie dodajemy pokrojone papryki i razem smażymy.