kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Leczo z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, aromatyczne, sycące i rozgrzewające leczo. Możemy je podać z makaronem, ryżem lub pieczywem. Polecam.

Leczo z parówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z parówkami
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Usuwamy gniazda nasienne i białe błonki, kroimy w dużą kostkę. Cukinię myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w duże kawałki.

W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę oraz paprykę.

Dodajemy cukinię i smażymy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dusimy przez około 20 minut. W tym czasie kroimy parówki i dodajemy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu wkładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko razem zagotowujemy.
Leczo z parówkami
Oczyszczoną i umytą paprykę kroimy w dużą kostkę.
Leczo z parówkami
Umytą i osuszoną z wody paprykę kroimy w dużą kostkę.
Leczo z parówkami
Obraną z łusek cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
Leczo z parówkami
Do gotującego się leczą dodajemy pokrojone parówki.