Sposób przygotowania:
Leczo z parówkami
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Usuwamy gniazda nasienne i białe błonki, kroimy w dużą kostkę. Cukinię myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w duże kawałki.
W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę oraz paprykę.
Dodajemy cukinię i smażymy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dusimy przez około 20 minut. W tym czasie kroimy parówki i dodajemy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu wkładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko razem zagotowujemy.
W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę oraz paprykę.
Dodajemy cukinię i smażymy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dusimy przez około 20 minut. W tym czasie kroimy parówki i dodajemy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu wkładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko razem zagotowujemy.