Sposób przygotowania:
Zupa z serkiem topionym
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy marchewkę, pietruszkę i pora w plasterki a seler w kosteczkę. Przekładamy pokrojone warzywa na sitko i przelewamy wodą, odstawiamy.
Serek topiony kroimy w kosteczkę i przekładamy do szklanki. Bulion zagotowujemy i wlewamy pół szklanki do serka, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pokrojone warzywa (przez ok. 1 minutę), potem przekładamy je do garnka z gorącym bulionem i zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut.
W tym czasie gotujemy porcję makaronu wg instrukcji na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odstawiamy.
Pod koniec gotowania się zupy dolewamy rozpuszczone w gorącym bulionie serki i zagotowujemy zupę, wyłączamy gaz (jeśli trzeba doprawiamy do smaku).
Do miseczki przelewamy porcję zupę, dodajemy ugotowany makaron i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego.
Serek topiony kroimy w kosteczkę i przekładamy do szklanki. Bulion zagotowujemy i wlewamy pół szklanki do serka, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pokrojone warzywa (przez ok. 1 minutę), potem przekładamy je do garnka z gorącym bulionem i zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut.
W tym czasie gotujemy porcję makaronu wg instrukcji na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odstawiamy.
Pod koniec gotowania się zupy dolewamy rozpuszczone w gorącym bulionie serki i zagotowujemy zupę, wyłączamy gaz (jeśli trzeba doprawiamy do smaku).
Do miseczki przelewamy porcję zupę, dodajemy ugotowany makaron i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego.