Sposób przygotowania:
Serniczek 4
Ciasto:
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki margarynę jajka i żółtko. Zagnieść ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić spód ciastem.
Budyń:
Rodzynki sparzyć gorącą wodą. Trzy szklanki mleka zagotować a w jednej szklance rozmieszać budynie. Następnie budynie wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Gorący wylać na ciasto , posypać rodzynkami i odstawić do ostygnięcia.
Ser:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Następnie dodać serki homogenizowane i proszek budyniowy. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
Następnie wylać całość na zimny budyń, wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 60 minut. Po wyjęciu odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki margarynę jajka i żółtko. Zagnieść ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić spód ciastem.
Budyń:
Rodzynki sparzyć gorącą wodą. Trzy szklanki mleka zagotować a w jednej szklance rozmieszać budynie. Następnie budynie wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Gorący wylać na ciasto , posypać rodzynkami i odstawić do ostygnięcia.
Ser:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Następnie dodać serki homogenizowane i proszek budyniowy. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
Następnie wylać całość na zimny budyń, wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 60 minut. Po wyjęciu odstawić do całkowitego ostygnięcia.