Sposób przygotowania:
Serniczek mojej babuni
Ciasto;
Dobrze schłodzone masło ucieramy na gładką masę z cukrem, cały czas ucierając dodajemy jajka i na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 26 cm. smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy przygotowanym ciastem.
Masa serowa;
Masło, cukier oraz żółtka ucieramy na puszystą gładką masę.
Do masy dodajemy śmietanę oraz porcjami twaróg trzykrotnie mielony.
Mieszając dodajemy stopniowo budyń, proszek do pieczenia.
Na koniec masę serową łączymy delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek dodając rodzynki.
Po wymieszaniu masę przelewamy do tortownicy wyłożonej ciastem.
Pieczemy w 180 stopniach około 60 - 70 minut.
Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu sernik oprószamy pudrem.
Czas przygotowania + czas pieczenia
Dobrze schłodzone masło ucieramy na gładką masę z cukrem, cały czas ucierając dodajemy jajka i na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 26 cm. smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy przygotowanym ciastem.
Masa serowa;
Masło, cukier oraz żółtka ucieramy na puszystą gładką masę.
Do masy dodajemy śmietanę oraz porcjami twaróg trzykrotnie mielony.
Mieszając dodajemy stopniowo budyń, proszek do pieczenia.
Na koniec masę serową łączymy delikatnie z ubitą na sztywno pianą z białek dodając rodzynki.
Po wymieszaniu masę przelewamy do tortownicy wyłożonej ciastem.
Pieczemy w 180 stopniach około 60 - 70 minut.
Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu sernik oprószamy pudrem.
Czas przygotowania + czas pieczenia