Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno:)
2 galaretki czerwone rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu(czyli pół litra na obie galaretki),a zieloną w normalnej ilości wody.Zimne czerwone galaretki zmieszać z serkami homogenizowanymi i wylać na blaszkę(Uwaga szybko tężeje).Wstawić na chwilę do lodówki,w tym czasie pokroić banany na plasterki.Następnie ułożyć pokrojone banany.Zalać zimną prawie tężejącą zieloną galaretką.Wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc.Rada:aby ładnie wyjąć sernik z takiej formy jak ja mam na zdjęciu należy ją odwrócić do góry nogami położyć na talerz lub paterę i lekko ogrzać palnikiem kulinarnym(można też użyć zapalniczki ale jest trudniej).
Pyza
A.B.
serniczek na zimno,a ciekawa forma odmienia to ciasto
kinga
blackbetty