Sposób przygotowania:
Sernik gotowany Babci Zosi
Mąkę i margarynę posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 3 części, każdą z nich rozwałkować i piec na złoty kolor (blaszka 25×40) w temperaturze 180 stopni (ok 20 minut).
Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, a żółtka, cukier, masło i ser wrzucić razem do garnka i zmiksować podgrzewając na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Kiedy składniki się połączą, dodać budyń rozmieszany z mlekiem, a na końcu ubite z białka.
Orzechy posiekać i dodać do masy serowej.
Wystudzone placki przełożyć ciepłą masą serową i udekorować polewą. Odstawić do wystudzenia i stężenia. Smacznego :)
Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, a żółtka, cukier, masło i ser wrzucić razem do garnka i zmiksować podgrzewając na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Kiedy składniki się połączą, dodać budyń rozmieszany z mlekiem, a na końcu ubite z białka.
Orzechy posiekać i dodać do masy serowej.
Wystudzone placki przełożyć ciepłą masą serową i udekorować polewą. Odstawić do wystudzenia i stężenia. Smacznego :)