Sposób przygotowania:
Sernik kokosowy z musem porzeczkowym
3 łyżki żelatyny zalać 1/2 szklanki wody, odstawić na kilka minut, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Ser, jogurt i mleczko kokosowe zmiksować, na końcu wlać wystudzoną żelatynę.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami i zalać masą serową, która jest dość rzadka, więc biszkopty się uniosą. Sernik wstawić do lodówki.
Porzeczki obrać z łodyżek, wrzucić do garnka, zalać 3/4 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną, a następnie przetrzeć je przez sito, wsypać galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia, a następnie wystudzić.
Zimny mus porzeczkowy wylać na tężejący sernik. Całość odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami i zalać masą serową, która jest dość rzadka, więc biszkopty się uniosą. Sernik wstawić do lodówki.
Porzeczki obrać z łodyżek, wrzucić do garnka, zalać 3/4 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną, a następnie przetrzeć je przez sito, wsypać galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia, a następnie wystudzić.
Zimny mus porzeczkowy wylać na tężejący sernik. Całość odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.