czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Sernik kokosowy z musem porzeczkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne biszkopty, masa serowo-kokosowa i mus owocowy to trzy warstwy pysznego sernika na zimno :)

Sernik kokosowy z musem porzeczkowym

Składniki:

Sernik kokosowy z musem porzeczkowym

 

  • 500 g sera na sernik
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 puszka mleczka kokosowego light
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2-3 szklanki czarnych porzeczek
  • 1 galaretka
  • biszkopty

Sposób przygotowania:

Sernik kokosowy z musem porzeczkowym
3 łyżki żelatyny zalać 1/2 szklanki wody, odstawić na kilka minut, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Ser, jogurt i mleczko kokosowe zmiksować, na końcu wlać wystudzoną żelatynę.

Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami i zalać masą serową, która jest dość rzadka, więc biszkopty się uniosą. Sernik wstawić do lodówki.

Porzeczki obrać z łodyżek, wrzucić do garnka, zalać 3/4 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną, a następnie przetrzeć je przez sito, wsypać galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia, a następnie wystudzić.

Zimny mus porzeczkowy wylać na tężejący sernik. Całość odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Tagi:

ciasto sernik