Sposób przygotowania:
Serniczek pomarańczowy na zimno
BISZKOPT : Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka, dobrze ubić. Dodać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać olejek pomarańczowy i olej, dobrze wymieszać. Wylać do formy 25x35 cm wysmarowanej i posypanej tarta bułką, piec w temp. 170 stopni około 25 minut.
MASA SEROWA : Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić. Serki zmiksować, na koniec dodać wystudzone galaretki, dobrze wymieszać. Masę serową wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Na wierzch masy wylać 2 lub 3 galaretki pomarańczowe rozpuszczone w ilości wody zmniejszonej o 1/3. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO :)
MASA SEROWA : Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić. Serki zmiksować, na koniec dodać wystudzone galaretki, dobrze wymieszać. Masę serową wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Na wierzch masy wylać 2 lub 3 galaretki pomarańczowe rozpuszczone w ilości wody zmniejszonej o 1/3. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO :)