Sposób przygotowania:
Serniczki z kolorowymi owocami.
Zagnieść mąkę,proszek do pieczenia,cukier,masło w wiórkach i 2 jaja.Wyrobić na gładką masę i zawinąć w folię spożywczą.Dać na
pół godziny do lodówki.Blachę natrzeć tłuszczem i rozprowadzić na niej ciasto.Sporządzić masę twarogową,oddzielić żółtka od białek,a te ubić na pianę.Zmieszać twaróg,mleko,olej,,budyń w
proszku,jaja z cukrem,a masę położyć na powierzchni ciasta.Piec
30 minut w 200 st.C.Przed końcem pieczenia pianę rozłożyć na
cieście i dopiec z 10 min.Owoce umyć,osączyć,niektóre pokroić
na ósemki.Sernik pokroić na 24 porcji,przybrać owocami sezonowymi i oprószyć cukrem pudrem.
pół godziny do lodówki.Blachę natrzeć tłuszczem i rozprowadzić na niej ciasto.Sporządzić masę twarogową,oddzielić żółtka od białek,a te ubić na pianę.Zmieszać twaróg,mleko,olej,,budyń w
proszku,jaja z cukrem,a masę położyć na powierzchni ciasta.Piec
30 minut w 200 st.C.Przed końcem pieczenia pianę rozłożyć na
cieście i dopiec z 10 min.Owoce umyć,osączyć,niektóre pokroić
na ósemki.Sernik pokroić na 24 porcji,przybrać owocami sezonowymi i oprószyć cukrem pudrem.