Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami i galaretką
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Serek homogenizowany, śmietankowy i jogurt mieszamy razem w misce do połączenia.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy biszkopty. Ostudzone galaretki dodajemy do masy serowej i miksujemy razem przez chwilę.
Przelewamy sernik na biszkopty i wstawiamy ciasto do lodówki na ok. 1 godz.
Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki i borówki myjemy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy je w plasterki.
Gdy galaretka do polania ciasta zacznie tężeć układamy owoce na serniku i polewamy galaretką.
Ponownie wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Najlepsze będzie na drugi dzień.
Smacznego.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy biszkopty. Ostudzone galaretki dodajemy do masy serowej i miksujemy razem przez chwilę.
Przelewamy sernik na biszkopty i wstawiamy ciasto do lodówki na ok. 1 godz.
Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki i borówki myjemy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy je w plasterki.
Gdy galaretka do polania ciasta zacznie tężeć układamy owoce na serniku i polewamy galaretką.
Ponownie wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Najlepsze będzie na drugi dzień.
Smacznego.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dzięki