Sposób przygotowania:
Almettowy sernik na zimno z owocami1.
Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie poukładać herbatniki.
2.
Do naczynia włożyć serek oraz dosypać cukier puder, zmiksować na jednolitą całość.
3.
Szafirową galaretkę rozpuścić we wrzątku, schłodzoną dodawać do masy i miksować.
4.
Na końcu dodać jagody leśne i wymieszać łopatką.
5.
Masę z jagodami wyłożyć na herbatniki i dobrze schłodzić w lodówce do stężenia.
6.
Na stężałą masę wyłożyć świeże truskawki.
7.
W naczyniu zmiksować serek z cukrem, potem dodawać partiami schłodzoną galaretkę truskawkową i miksować.
8.
Masę wyłożyć na truskawki i ponownie dobrze schłodzić do stężenia.
9.
Na stężałą masę wyłożyć borówki amerykańskie. Potem zalać to schłodzoną galaretką agrestową. Ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
10.
Smacznego !
SylaUla