Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami
Przygotować średnią tortownicę z odpinaną obręczą.
Ze składników na spód, ciastka zmielić lub rozgnieść na miałko. Do ciastek dodać rozpuszczone masło, wymieszać i wyłożyć na blachę.
Ze składników na masę, najpierw rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i trochę ostudzić. Następnie ser ubić ze śmietaną i dodać porcjami rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, ciągle ubijając.
Żelatynę zalać 6 łyżkami zimnej wody, a po chwili dolać około 4 łyżek gorącej, ale nie gotującej wody i mieszać, aż do rozpuszczenia. Następnie ostudzić i dodać do masy serowej, najlepiej ubijając mikserem na najniższych obrotach.
Na ciasteczkowym spodzie ułożyć owoce (maliny).
Następnie gotową masę rozłożyć na ciasteczkowym spodzie.
Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 2-3 godziny lub na całą noc.
Po zastygnięciu ciasto można udekorować owocami.
Ze składników na spód, ciastka zmielić lub rozgnieść na miałko. Do ciastek dodać rozpuszczone masło, wymieszać i wyłożyć na blachę.
Ze składników na masę, najpierw rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i trochę ostudzić. Następnie ser ubić ze śmietaną i dodać porcjami rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, ciągle ubijając.
Żelatynę zalać 6 łyżkami zimnej wody, a po chwili dolać około 4 łyżek gorącej, ale nie gotującej wody i mieszać, aż do rozpuszczenia. Następnie ostudzić i dodać do masy serowej, najlepiej ubijając mikserem na najniższych obrotach.
Na ciasteczkowym spodzie ułożyć owoce (maliny).
Następnie gotową masę rozłożyć na ciasteczkowym spodzie.
Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 2-3 godziny lub na całą noc.
Po zastygnięciu ciasto można udekorować owocami.