Sposób przygotowania:
Serniczki z porzeczkami i agrestemPrzygotowanie galaretki i agrestu:
Jedną z galaretek rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Wystudzić, zimną przelać po równo do czterech-pięciu szerokich szklanek. Dorzucić po równo agrestu i odłożyć do lodówki do stężenia.
Przygotowanie masy:
W czasie gdy tężeje galaretka z agrestem rozpuścić pozostałe dwie galaretki w 1,5 szklanki wrzątku. Odłożyć je do wystudzenia. Porzeczki obrać z gałązek i wrzucić do miski. Dodać serki, delikatnie lecz dokładnie wymieszać. Ciągle mieszając wlewać partiami tężejącą galaretkę.
Kończenie deseru:
Masę wyłożyć na stężałą galaretkę z agrestem. Odłożyć do lodówki, aż całkowicie stężeje.
Smacznego!
lalunia