Sposób przygotowania:
Sernik bananowy
Żelatynę namoczyćw wodzie.
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem na jednolitą masę. W drugiej misce zblendować banany i sok z cytryny na konsystencje puree. Purre dodać do twarogu i zmiksować tylko do połączenia sięskładników. Dodać rozpuszczoną żelatynę.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać na nią masę.
Wcisnąć dwa banany tak by powstał okrąg. Ostawić do lodówki do stężenia.
Banany pokroić w plasterki wyłożyć na wierzchu sernika zalać wystudzoną galaretką. Odstawić do stężenia do lodówki.
Smacznego
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem na jednolitą masę. W drugiej misce zblendować banany i sok z cytryny na konsystencje puree. Purre dodać do twarogu i zmiksować tylko do połączenia sięskładników. Dodać rozpuszczoną żelatynę.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać na nią masę.
Wcisnąć dwa banany tak by powstał okrąg. Ostawić do lodówki do stężenia.
Banany pokroić w plasterki wyłożyć na wierzchu sernika zalać wystudzoną galaretką. Odstawić do stężenia do lodówki.
Smacznego