Sposób przygotowania:
Sernik bananowy z galaretką arbuzową
Zmiksowałam jaja z ksylitolem ( masy będzie sporo więc weźcie głęboką miskę). Dodajemy partiami ser z wiaderka ( miksujemy na średnich obrotach ). Dodajemy mleko i olej. Na końcu dodajemy budynie bananowe ( miksujemy nadal na najmniejszych obrotach).
Do blaszki prostokątnej na dno układamy petitki. Przekładamy masę twarogową i pieczemy w 180 stopniach godzinę ( gdyby ciemniał sernik , przykryć go folą aluminiową ).
Po upieczeniu i wystudzeniu rozrabiamy galaretkę arbuzową w 600 ml wody gotowanej i zostawiamy do lekkiego stężenia. Kiedy nam zaczyna lekko tężeć galaretka przelewamy na sernik.
Wkładamy sernik z galaretką do lodówki i niech sobie zastyga. Sernik jest najlepszy na następny dzień .
Do blaszki prostokątnej na dno układamy petitki. Przekładamy masę twarogową i pieczemy w 180 stopniach godzinę ( gdyby ciemniał sernik , przykryć go folą aluminiową ).
Po upieczeniu i wystudzeniu rozrabiamy galaretkę arbuzową w 600 ml wody gotowanej i zostawiamy do lekkiego stężenia. Kiedy nam zaczyna lekko tężeć galaretka przelewamy na sernik.
Wkładamy sernik z galaretką do lodówki i niech sobie zastyga. Sernik jest najlepszy na następny dzień .
Nina W.
Weronika91
lalunia
Dostałam w Kaufland Winiary
lalunia
Polecam zrobić wyśmienity smak .