Sposób przygotowania:
Sernik bez spodu z chałwą
Składniki temperatura pokojowa.
Do miski wbić żółtka, dodać cukier i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na dużych obrotach. Do masy dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, dodać olejek pomarańczowy, nożyczkami pokroić chałwę. Mikserem wszystko dokładnie połączyć, na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i mikserem na najniższych obrotach wmieszać w masę sernikową.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia.
Sernik wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić dobrze w formie.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do miski wbić żółtka, dodać cukier i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na dużych obrotach. Do masy dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, dodać olejek pomarańczowy, nożyczkami pokroić chałwę. Mikserem wszystko dokładnie połączyć, na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i mikserem na najniższych obrotach wmieszać w masę sernikową.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia.
Sernik wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić dobrze w formie.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem.