Sposób przygotowania:
Sernik bezglutenowy
Do miski wkładamy mascarpone i ricottę, chwilę miksujemy razem. Następnie dodajemy cukier i znowu miksujemy. Dodajemy jajka i znowu miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy.
Tortownice wysmarowujemy masłem i wysypujemy mąką kukurydzianą. Wlewamy ciasto i wyrównujemy.
Wafelek kroimy w kostkę i układamy na wierzch ciasta.
Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 200 stopniach. studzimy w uchylonym piekarniku.
Tortownice wysmarowujemy masłem i wysypujemy mąką kukurydzianą. Wlewamy ciasto i wyrównujemy.
Wafelek kroimy w kostkę i układamy na wierzch ciasta.
Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 200 stopniach. studzimy w uchylonym piekarniku.