haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Sernik kawowy na tropikalnym musie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekki kawowy sernik na zimno na poduszce z brzoskwiń i bananów! Pychotka!

Sernik kawowy na tropikalnym musie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik kawowy na tropikalnym musie

 

  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa
  • 2-3 łyżeczki żelatyny
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 banan
  • sok z 1/2 cytryny
  • 500 g chudego serka homogenizowanego
  • 4 łyżki kawy inka
  • 2 łyżeczki słodziku lub 6 łyżeczek fruktozy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik kawowy na tropikalnym musie
Galaretkę cytrynową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Wylać na dno naczynia. Ostudzić i wstawić do lodówki. Galaretkę pomarańczową zalać 250 ml wrzątku i odstawić. Żelatynę zalać 1/4 szklanki wrzątku i również odstawić na bok. Serki zmiksować ze słodzikiem, kawą i zmieszać z żelatyną. 1/2 brzoskwini pokroić w plasterki i ułożyć na tężejącej w naczyniu galaretce cytrynowej, na to delikatnie (najlepiej łyżką) wylewamy masę serowo-kawową i znów wstawiamy do lodówki. W tym czasie miksujemy brzoskwinie, banana, dolewamy do musu sok z cytryny i galaretkę pomarańczową i wykładamy mus na wierch sernika. Zostawiamy na noc w lodówce.
Sernik kawowy na tropikalnym musie
Etap 1
Sernik kawowy na tropikalnym musie
Etap 2
Sernik kawowy na tropikalnym musie
Etap 3