Sposób przygotowania:
Sernik kawowy na tropikalnym musie
Galaretkę cytrynową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Wylać na dno naczynia. Ostudzić i wstawić do lodówki. Galaretkę pomarańczową zalać 250 ml wrzątku i odstawić. Żelatynę zalać 1/4 szklanki wrzątku i również odstawić na bok. Serki zmiksować ze słodzikiem, kawą i zmieszać z żelatyną. 1/2 brzoskwini pokroić w plasterki i ułożyć na tężejącej w naczyniu galaretce cytrynowej, na to delikatnie (najlepiej łyżką) wylewamy masę serowo-kawową i znów wstawiamy do lodówki. W tym czasie miksujemy brzoskwinie, banana, dolewamy do musu sok z cytryny i galaretkę pomarańczową i wykładamy mus na wierch sernika. Zostawiamy na noc w lodówce.
luna
Marta1986
Salvador Dali
evita0007
marietta