Sposób przygotowania:
Sernik cytrynowy z polewą czekoladową
Ciasteczka i rozstopione masło dodaję do malaksera i dokładnie miksuję.
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam ciasteczka i dokładnie dociskam np. Szklanką.
Do wysokiej miski wbijam białka a do drugiej żółtka. Do białek dodaję szczyptę soli. Ubijam na sztywno. W drugiej misce dokładnie łącze ze sobą wszystkie składniki.
Na koniec dodaję białka. Mieszam drewnianą łyżką. Dodaję rodzynki. Miwszam.
Przekładam na ciasteczkowy spód. Piekę ok 60 min w 180 stopniach. Studzę. W garnku podgrzewam mleko o dodaję czekoladę.
Ciasto polewam czekoladą,a następnie pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam ciasteczka i dokładnie dociskam np. Szklanką.
Do wysokiej miski wbijam białka a do drugiej żółtka. Do białek dodaję szczyptę soli. Ubijam na sztywno. W drugiej misce dokładnie łącze ze sobą wszystkie składniki.
Na koniec dodaję białka. Mieszam drewnianą łyżką. Dodaję rodzynki. Miwszam.
Przekładam na ciasteczkowy spód. Piekę ok 60 min w 180 stopniach. Studzę. W garnku podgrzewam mleko o dodaję czekoladę.
Ciasto polewam czekoladą,a następnie pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
SylaUla