Sposób przygotowania:
Sernik cytrynowy z truskawkami
Najpierw rozpuszczam galaretki. Cytrynowe w 300 ml wrzątku. Dokładnie mieszam i odstawiam aby spokojnie ostygła. Galaretki rubinowe rozpuszczam w 750 ml gorącej wody i także studzę.
Dno blaszki (38 x 27 cm) wykładam papierem do pieczenia i wykładam biszkopty. Sok mieszam z wodą ( u mnie sok z truskawek i rabarbaru) i nasączam biszkopty.
Kiedy galaretki cytrynowe są zupełnie zimne i lekko tężejące, miksuję ser i wlewam powoli galaretki cytrynowe. Od razu wykładam na biszkopty.
Do masy serowej wciskam truskawki i zalewam lekko tężejącą galaretką rubinową.
Wstawiam blaszkę do lodówki, do całkowitego stężenia.
Dno blaszki (38 x 27 cm) wykładam papierem do pieczenia i wykładam biszkopty. Sok mieszam z wodą ( u mnie sok z truskawek i rabarbaru) i nasączam biszkopty.
Kiedy galaretki cytrynowe są zupełnie zimne i lekko tężejące, miksuję ser i wlewam powoli galaretki cytrynowe. Od razu wykładam na biszkopty.
Do masy serowej wciskam truskawki i zalewam lekko tężejącą galaretką rubinową.
Wstawiam blaszkę do lodówki, do całkowitego stężenia.