Sposób przygotowania:
Sernik dietetyczny
Zmielony twaróg włóż do miski, dodaj żółtka zmiksowane z cukru trzcinowym dokładnie wymieszaj.
W drugiej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywno, połącz z masą serową delikatnie wymieszaj do połączenia składników dodaj mąkę i budyń waniliowy bez cukru.
Tortownice o średnicy 22 cm, wysmaruj masłem, posyp tartą bułką albo kaszą manną. Ciasto przełóż do tortownicy i piec do 50 - 60 minut, w piekarniku nagrzanym do 160 - 170 stopni.
Po upieczeniu ciasto wystudź w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
W drugiej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywno, połącz z masą serową delikatnie wymieszaj do połączenia składników dodaj mąkę i budyń waniliowy bez cukru.
Tortownice o średnicy 22 cm, wysmaruj masłem, posyp tartą bułką albo kaszą manną. Ciasto przełóż do tortownicy i piec do 50 - 60 minut, w piekarniku nagrzanym do 160 - 170 stopni.
Po upieczeniu ciasto wystudź w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
gusia1000