Sposób przygotowania:
Sernik dyniowy
Białka oddzielamy od żółtek.Twaróg mieszamy z purre dyniowym, żółtkami i cukrem.
Po rozpuszczeniu cukru dodajemy budynie w proszku i mieszamy.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy sernikowej.
Delikatnie mieszamy łyżką .Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez ok. 1 godz i 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy w uchylonym piekarniku. Kroimy zimny.
Po rozpuszczeniu cukru dodajemy budynie w proszku i mieszamy.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy sernikowej.
Delikatnie mieszamy łyżką .Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez ok. 1 godz i 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy w uchylonym piekarniku. Kroimy zimny.